3 - 5 minute read

Twinkle100 2021 performance benchmark: de grootste online verkopers van snel naar langzaam

Twinkle100 2021 performance benchmark- de grootste online verkopers van snel naar langzaam

Elke seconde telt als het om conversie gaat. Hoe sneller je website, hoe hoger de conversie! Uit zowel onderzoek als onze eigen klant cases blijkt dat elke seconde langzamer dan 3 seconden de conversie gemiddeld met 3-8% afneemt.

Ben jij benieuwd naar de web performance van de grootste Nederlandse e-commerce bedrijven? Elk jaar rangschikt de redactie van Twinkle Magazine de grootste online verkopers van Nederland in de Twinkle100. Voor het elfde jaar op rij heeft MeasureWorks de performance van de Twinkle100 gemeten. Bekijk hier de vorige ranking. Op basis van de Twinkle100 rangschikken wij de grootste Nederlandse webshops op basis van hun performance, zowel op snelheid als de Google Core Web Vitals. In deze blog nemen we je mee in de ranking van 2021, waarin bepaald wordt wat de nieuwe status-quo is in de e-commerce van Nederland. 

Onderzoekscriteria

Het uitgangspunt bij het onderzoek is om de performance te meten zoals de eindgebruiker thuis deze ervaart. Dus met echte browsers (Chrome, Webpagetest.org), een voor Nederland gemiddelde internetverbinding met een downloadsnelheid van 17 Mbps en een uploadsnelheid van 5 Mbps voor zowel desktop als mobiele browsers. De metingen zijn elke dag uitgevoerd tussen 06.00-24.00, dit om onderhoudsvensters te vermijden in de testresultaten.

Waarom een Twinkle100 benchmark?

Niet alleen de performance van je eigen website is belangrijk, ook wordt performance steeds meer vergeleken met jouw directe concurrenten. Voor consument gelden eerdere ervaringen als een belangrijke maatstaf voor een eerste indruk van jouw website. Is de eerste pagina die een consument bezoekt langzamer dan de concurrent, dan zullen ze eerder geneigd zijn om weg te klikken. De Twinkle100 performance benchmark is dus een ideale start voor een concurrentie-analyse.

De beste Twinkle100 performers: desktop

Tijdens de metingen is steeds een first view-situatie gesimuleerd. Bij first view-metingen worden webpagina’s geladen zonder cookies en met een lege cache. Ook de DNS cache wordt leeggemaakt. Op deze manier kun je een goed beeld krijgen van de ervaring van een nieuwe bezoeker en de interactie tussen browser en server. Voor terugkerende bezoekers, die de cookies hebben geaccepteerd, kan de performance fors slechter zijn door de hoeveelheid 3rd party scripts die wordt geladen. Hieronder zie je de beste performers voor desktop.

Twinkle 100 best desktop performers

De beste Twinkle100 performers: homepage desktop

Als onderdeel van het onderzoek rondom de beste performercers in de categorie desktop, hebben we ook gekeken naar de snelste homepage.

Twinkle 100 Homepage desktop

De beste Twinkle100 performers: Android

Ook hebben we gekeken welke online verkopers het op mobiel het beste deden qua performance. Hierbij hebben we onderscheid gemaakt tussen Android en Apple. Albelli komt als beste performer uit de bus als het gaat om Android telefoons. Een flinke stijging, gezien het feit dat dit e-commerce platform vorig jaar nog op plek 29 stond!

Twinkle 100 best Android performers

De beste Twinkle100 performers: iOs

Nelson Schoenen doet het op iOS het beste op het gebied van web performance. Ook hier is Albelli met zijn tweede plek een flink aantal plaatsen gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Twinkle 100 best iPhone performers

Zelf weten hoe snel je bent ten opzichte van concurrentie?

Ben je benieuwd hoe jouw eigen webshop het doet qua performance en hoeveel omzet je potentieel misloopt? Download dan onze performance benchmark. Bij MeasureWorks meten we elke dag de prestaties van Nederlandse websites. We hebben gekeken of een website goed scoort door rekening te houden met Google’s Core Web Vitals. Met onze benchmarkrapporten weet je precies hoe goed anderen het doen – zodat je de competitie voor blijft!

Facebook
LinkedIn
Twitter

Place a suiting CTA right here

Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, link within text 

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Subscribe to our newsletter!

Subscribe to our newsletter!